Fortsätt till huvudinnehåll

Nyligen upplagt

10 saker narcissister hatar hos dig

 Narcissister drivs av avundsjuka och det hörs på ordet att det är en slags sjukdom, en psykisk sjukdom eftersom den sitter i huvudet. Ingen VILL vara avundsjuk men den som är drabbad av avundsjuka kan använda denna på två sätt; som drivkraft att göra något åt sin egen tillvaro och förbättra sitt liv, vilket är ett konstruktivt sätt att hantera avunden - den förmågan saknar narcissisterna och deras avund är destruktiv och nedbrytande. Narcissistens destruktivitet riktar sig mot hatobjektet, d.v.s. den som väcker narcissistens avund . Det spelar ingen roll om du har en nära relation till narcissisten så kan inte narcissisten behärska sin avund och sina destruktiva drifter. Narcissisten kan vara din förälder, din partner eller din chef - oavsett så kräver narcissistens destruktiva drifter att du straffas för den avund du har väckt hos narcissisten. Straffet du drabbas av kan se olika ut; baktaleri, sadistiska utspel, rena sabotage eller psykisk eller fysisk misshandel. Det enda sättet at

Narcissistisk alkoholist eller narcissist med alkoholproblem?

Alkoholen ställer till enorma problem för omgivningen. Personer som har problem med alkohol är oerhört själviska och kan allra enklast beskrivas som narcissister. De är störst, bäst och vackrast. De ställer till det för sin omgivning med sin överdrivna, grandiosa självbild. 
När det är dags att ta konsekvenserna och stå ansikte mot ansikte med verkligheten så slår fegheten och självömkan till. En sån gång går de i regel under jorden, sticker och gömmer sig och tycker under tiden OTROLIGT synd om sig själv. De är alltså både KUNG och offer/martyr. (då kan de supa dels för att fira och dels för att trösta sig win/win för alkolistnarcissisten.)
Den intet ont anande omgivningen dras in i deras fylledimma och fantasivärld och den här typen av individ stjäl med sin egocentrering både tid och kraft från sin omgivning. 
Det enda sättet att ta itu med detta är att ställa dem inför Verkligheten gång, på gång, på gång. De är inga offer. De är alkoholister. 
Ska de kunna bryta med alkoholen så MÅSTE de se den hårda verkligheten i ögonen istället för som de fegt nog brukar - FLY; när omgivningen börjar ställa krav. De måste få möta konsekvenserna av sitt handlande.
Ibland kanske verkligheten kommer att spotta dem i ansiktet men då är det upp till dem om de torkar bort loskan - eller tar nästa sup.

Deborah Englund

Digital Nomad Marketing

Kommentarer

Populära inlägg