Narcissistisk alkoholist eller narcissist med alkoholproblem?

Alkoholen ställer till enorma problem för omgivningen. Personer som har problem med alkohol är oerhört själviska och kan allra enklast beskrivas som narcissister. De är störst, bäst och vackrast. De ställer till det för sin omgivning med sin överdrivna, grandiosa självbild. 
När det är dags att ta konsekvenserna och stå ansikte mot ansikte med verkligheten så slår fegheten och självömkan till. En sån gång går de i regel under jorden, sticker och gömmer sig och tycker under tiden OTROLIGT synd om sig själv. De är alltså både KUNG och offer/martyr. (då kan de supa dels för att fira och dels för att trösta sig win/win för alkolistnarcissisten.)
Den intet ont anande omgivningen dras in i deras fylledimma och fantasivärld och den här typen av individ stjäl med sin egocentrering både tid och kraft från sin omgivning. 
Det enda sättet att ta itu med detta är att ställa dem inför Verkligheten gång, på gång, på gång. De är inga offer. De är alkoholister. 
Ska de kunna bryta med alkoholen så MÅSTE de se den hårda verkligheten i ögonen istället för som de fegt nog brukar - FLY; när omgivningen börjar ställa krav. De måste få möta konsekvenserna av sitt handlande.
Ibland kanske verkligheten kommer att spotta dem i ansiktet men då är det upp till dem om de torkar bort loskan - eller tar nästa sup.

Deborah Englund

Digital Nomad Marketing

Kommentarer

Populära inlägg