Den efterhängsna narcissisten

 Narcissisterna är efterhängsna människor. De kan ge intrycket av att ha stort självförtroende men faktum är att utan människor att parasitera på och suga energi från - så är narcissisten ingenting.

Under den midsommarhelg som gått har det varit fullrulle med själviska, semesterfirande narcissister i min tillvaro. Det brukar vara så under semestrarna - då kommer narcissisterna i svärmar, som myggor, och blir svåra att värja sig för eftersom de kommer från alla håll och på så många olika sätt.
Helgen har således varit såväl kaotisk som olidlig - MEN - jag ska hålla mig till en avgränsad del av mina upplevelser för att genom den beskriva ett fenomen man kan bli utsatt för i sitt möte med narcissister.
 
I byn finns en kvinna från Iran som jag lärde känna för ett år sedan då hon köpte ett hus här. Jag insåg snabbt att hon var narcissists; d.v.s. talar uteslutande om sig själv, har ett totalt ointresse av mig/andra såvida de inte går att utnyttja på ett eller annat sätt.
För en tid sedan förlorade kvinnan körkortet därför att hon - så förstår jag att det är - provocerat en lastbilschaufför i trafiken och vägrat släppa fram denne på landsväg. De gången slog Karma till direkt och hon förlorade körkortet som ett resultat av den narcissistiska provokation hon ägnat sig åt; somliga straffar Gud direkt - och så blev den den här gången.
 
Dan innan midsommarafton söker hon upp mig för att hon vill att jag ska hjälpa henne formulera en överklagan eller ett yttrande till Transportstyrelsen
Jag gjorde detta - därför att jag tycker sånt är ganska roligt och dessutom hade jag tid eftersom jag är ledig från mitt frilansande på helgerna.
 
Eftersom att kvinnan (hädanefter kallad Narcissisten) inte tittat i brevlådan - som jag sagt åt henne att göra (och narcissister ALDRIG skulle göra som nån annan säger åt dem att göra) så var sista dagen för inlämnande av yttrandet dagen efter d.v.s. post skulle aldrig hinna fram - och nån fungerande email till handläggaren fanns inte angivet i brevet. Alltså gällde det att vara lite slug. Det slugaste i sammanhanget är att se till att få en poststämpel på kuvertet med sista datum tydligt på kuvertet. Sista dagen för yttrandet var på Midsommaraftonen - då transportstyrelsen hade stängt - så; detta med stämpeln borde fungera rent juridiskt.
MEN - när jag skrivit klart och förklarat hur hon var tvungen att gå tillväga, hitta nån som ägde en skrivare för att skriva ut brevet för att kunna posta detta och få stämpeln - så började narcissisten att bete sig som ett barn.
Jag krävde att HON själv skulle ta ansvar för detta och att mitt uppdrag var slutfört. Jag känner ingen med skrivare och därmed är det hennes ansvar att ta hand om brevet och se till att få det på brevlådan.
Det är jobbigt för narcissisten.
Även om hon inte säger det uttryckligen så förväntar sig den förvuxna femåringen att jag ska ta hand om även detta.
Då slappnar jag av fullständigt därför mitt uppdrag är som sagt slutfört och jag har INGEN skyldighet att lyfta ett finger till angående detta. Resten är endast narcissistens problem och rent krasst kan jag säga att  jag faktiskt skiter högaktningsfullt i om hon får tillbaka sitt körkort eller ej.

Det är här de flesta begår misstaget att faktiskt ta hand om den förvuxna femåringens havanden och göranden. JAG gör det inte. Jag har som sagt INGEN skyldighet till henne och faktum är att jag behövde inte ens skriva brevet.

DESSUTOM bestämmer hon att jag ska skriva flera andra brev åt henne - vilket jag bestämt säger nej till. Som sagt; inga skyldigheter. Jag har ett eget liv.
Här skulle andra kanske göra misstaget att känna sig viktiga och behövda - istället för att förstå att de är ordentligt utnyttjade och att lönen där för - är LÅG. Det är faktiskt mer givande att slå sig själv med en käpp,,,för slutar man med det så blir det så skönt. Att vara utnyttjad av en narcissist medför ingenting skönt - alls.

Eftersom hon förlorat körkortet så förväntar sig den förvuxna femåringen att omgivningen ska ta hand om henne så att hon tar sig de 2,5 milen ner till samhället för att till exempel handla. Jag har dock inga skyldigheter på detta område heller - och dessutom har hon själv försatt sig i denna situation. Hon känner andra i byn och får själv lösa sitt problem. JAG är inte hennes privatchaufför.

På Midsommardagen blir jag plötsligt väldigt, vääääldigt trött - och stänger ytterdörren som normalt står vidöppen sommartid - och går och lägger mig en stund.
Under den stunden hade narcissisten varit hem till mig berättar hon senare när hon åter kommer tillbaka. Att jag blir trött när narcissister har siktet inställt på mig - har jag under helgen äntligen fått svar på vad det beror på; det är en väl utvecklad varningsklocka, ett sunt varningssystem som berättar vilka människor som inte har goda avsikter utan bara söker upp en person de kan utnyttja på olika sätt.
Eftersom jag nyss fått veta detta så beslutar jag mig för att ta avstånd från kvinnan.

Kvinnan vet att jag har planer på att åka ner till samhället för att hämta paket - på Tisdagen. Dock beslutar jag mig för att åka på Måndagen; bland annat därför att jag, som sagt, ska ta avstånd från narcissisten.
På Tisdagen, d.v.s. nu på morgonen - så kommer narcissisten gående hem till mig. NU råkar jag veta att hon har en möjlighet att åka med en annan kvinna på byn, på Onsdagen och jag kan således med gott samvete säga att jag ska inte ner till samhället, för jag har inte tid.

DÅ - använder sig narcissisten av en mycket märklig manipulationsmetod. Hon frågar mig om jag har cigarettpapper. Cigarettpapper är för rökaren något väldigt viktigt och jag vet att för narcissisten betyder den lilla enkla frågan alltså att HON har ett stort problem - och jag är nu en del av problemet, eftersom jag inte tänker köra ner till samhället idag. Hennes problem är i hennes narcissistiska värld - mitt fel och narcissisten tycker således att jag ska känna skuld.
- Hur många behöver du? frågar jag efter att ha sagt åt henne att vänta ute eftersom jag jobbar och är upptagen - och har varit in för att titta efter papper hon kan få.
Ty, det är så - att narcissisten ska alltid HA något från en, FÅ något av en o.s.v. därför narcissisten är av en parasiterande natur.
När jag börjar dra ut cigarettpapper ur mitt eget paket så stoppar hon mig - därför att hon HAR papper. Poängen med att fråga MIG om papper - är således okänd men narcissisten vet exakt vad poängen är.

SENSMORAL:

Narcissisterna är väldigt klängiga personer. Efterhängsna. Som frisk, sund och självständig individ har man ALLT att vinna på att ta avstånd från denna typ av individ - som bara kommer att ta, ta och ta och ger de något tillbaka så är det för att man ska stå i skuld till dem eftersom de mäter allt med minutiös noggrannhet och precision - hela livet kommer de att springa med linjalen och mäta livets glass och se till att du blir återbetalningsskyldig för varje uns för mycket på vågen. Själva - hyser de dock en fantastisk förmåga att göra sig osynliga och gå upp i rök när DE eventuellt skulle kunna vara behjälpliga i nått sammanhang - eller tvingas agera som ansvarsfull vuxen eller ge ordentliga svar. Sånt ligger inte för de förvuxna femåringarna - alls. 
 

Kommentarer