Narcissister stjäl ideer

Narcissister hatar kreativa människor därför att narcissister är själva okreativa och kan bara kopiera andra - vilket de ofta gör; kopierar och härmar, stjäl ideér etc. Narcissister/psykopater är maktlystna och skyr inga medel för att armbåga sig fram till makten så de agerar på två sätt: Kopierar den de avundas - samtidigt som de vill förinta densamme.


Narcissister är individer med en uppblåst känsla av sin egen betydelse, och ägnar sig ofta åt beteenden som att utnyttja och manipulera andra. 

Detta kan sträcka sig till stöld av kreativa idéer från kreativa individer. Efter att ha stulit idéerna kan narcissisten försöka förstöra offrets rykte genom rykten och smutskastningskampanjer, sprida falsk information och skada deras karaktär. 


Detta beteende är inte bara oetiskt, utan det kan också få allvarliga känslomässiga och professionella konsekvenser för offret. Det är viktigt för kreativa individer att skydda sina idéer och sitt rykte genom att sätta tydliga gränser, dokumentera sitt arbete och söka stöd från pålitliga vänner och kollegor när de utsätts för narcissistiska övergrepp.


Rättsväsendet bör också utbilda speciell expertis inom området narcissism, psyopati, sociopati.


Deborah Englund

Kommentarer