Golden Child - det mindre hotet.

När jag var yngre trodde jag att jag var ensam om min "sorts" uppväxt. Nu vet jag bättre. Det är många som växt upp med Narcissistiska föräldrar.

Narcissistiska, självgoda föräldrar saknar förmågan att älska sina barn. En narcissistisk förälder älskar inte ens sig själv. Inte egentligen. Narcissistens inre ekar tomt - som ett svart hål.
För att tysta denna ekande tomhet skapar narcissisten turbulens kring sig själv. Ständiga draman. Narcissisten vägrar se sin inre tomhet - men vederbörande känner den alltför väl när det är lugnt - och därför skapar narcissisten kaos.

Det värsta narcissisten vet är en människa med en verklig personlighet. En person med karaktär, talanger och älskvärda egenskaper - det finns inget som narcissisten hatar mer - även om det är det egna barnet som är i besittning av dessa gåvor.
En människa som älskar livet påminner narcissisten om narcissistens eget avgrundsdjup av mörker - och därför måste ljuset släckas.

När man blir utvald som hatobjekt av en narcissist så får man ta det som en komplimang, en sjuk människas sätt att visa att man har värdefulla karaktärsdrag och talanger.

Till sin hjälp utväljer narcissisten någon som är ett mindre hot för det narcissistiska egot och den utvalde går under benämningen The Golden Child.

Denne mindre lyckligt lottade individ får sedan narcissistens hela omsorg och uppmärksamhet - och växer upp till en mycket bortskämd individ och ofta rena kopior av den narcissistiska föräldern och ofta med långt värre narcissism än den förälder denne fostrats av.

Golden Child har jämförts med hatojektet och själv lärt sig hata sitt syskon.
The Golden Child - har fostrats till att bli den narcissistiske förälderns bästa verktyg i sina ansträngningar att förgöra sitt hatobjekt. The Golden Child är narcissistens bundsförvant - men vederbörande; The Golden Child - är naturligtvis inte medveten om detta; att vederbörande har som livsuppgift att vara Narcissistens mest effektiva Flying Monkey.

En Flying Monkey - är en person som går narcissistens ärenden. Golden Child är specialuppfostrad och intensivt hjärntvättad och på så sätt ett mycket effektivt vapen - men en flying monkey kan lika gärna vara någon i bekantskapskretsen eller en granne. Många av dem har det gemensamt att de är ovetande om att de används som verktyg i ett ondskefullt skådespel där den avundsjuke narcissisten är regissör och den som håller i trådarna i sin värld av marionetter.

Narcissistens hatobjekt underordnar sig aldrig detta skådespel och är på det sättet fri att fly ut i det verkliga livet - vilket The Golden Child inte är. The Golden Child är Narcissitens slav - tills Narcissisten farit tillbaka till Helvetet.

Deborah Englund


Deborah Englund,  konstnär

Kommentarer

Populära inlägg