10 saker narcissister hatar hos dig

 Narcissister drivs av avundsjuka och det hörs på ordet att det är en slags sjukdom, en psykisk sjukdom eftersom den sitter i huvudet.

Ingen VILL vara avundsjuk men den som är drabbad av avundsjuka kan använda denna på två sätt; som drivkraft att göra något åt sin egen tillvaro och förbättra sitt liv, vilket är ett konstruktivt sätt att hantera avunden - den förmågan saknar narcissisterna och deras avund är destruktiv och nedbrytande. Narcissistens destruktivitet riktar sig mot hatobjektet, d.v.s. den som väcker narcissistens avund.

Det spelar ingen roll om du har en nära relation till narcissisten så kan inte narcissisten behärska sin avund och sina destruktiva drifter. Narcissisten kan vara din förälder, din partner eller din chef - oavsett så kräver narcissistens destruktiva drifter att du straffas för den avund du har väckt hos narcissisten.

Straffet du drabbas av kan se olika ut; baktaleri, sadistiska utspel, rena sabotage eller psykisk eller fysisk misshandel. Det enda sättet att skydda dig själv mot narcissistens hat är att ta avstånd från narcissisten. Du måste skydda ditt eget psykiska mående, din andliga välfärd och din personliga säkerhet. Narcissistens hat är farligt. Även om hatet kan vara dolt så kommer du att påverkas eftersom narcissistens manipulerande och kontrollbehov kommer att påverka dig - negativt, alltid och uteslutande negativt.

 Vad är det då hos dig som väcker narcissistens avundsjuka och hat?

1. Du är oberoende och arbetar på din personliga utveckling och ditt framåtskridande i livet och karriären. Du gör det bästa du kan av ditt liv.

2. Du är mentalt och fysiskt frisk och sund. Du tar hand om dig själv och vårdar ditt yttre och din kropps hälsa.

3. Du går framåt i tillvaron - utan narcissisten. 

4. Du tar hand om ditt psykiska mående och helar dig från narcissistens inflytande och konsekvenserna av narcissistens övergrepp. Narcissisten hatar ditt tillfrisknande. 

5. Narcissisten hatar att du har ett socialt nätverk. Narcissisten vill isolera dig. Narcissisten vill vara ensam om att få din uppmärksamhet.

6. När du ligger före dem på något sätt. Använder dig av din kreativitet för att utvecklas personligt och yrkesmässigt. Livet med en narcissist är ett maraton där du, enligt narcissisten, är förloraren. 

7. Narcissisten hatar när de förlorar makten över dig.

8. De hatar när de inte får ut sadistisk njutning av att plåga dig känslomässigt eller mentalt. Dramatik ger dem sadistisk njutning och de skapar därför ständiga draman och turbulens - för sitt eget höga nöjes skull. Du får inte ut något positivt eller konstruktivt av detta. Du är offret.

9. De hatar när du slutar ge dem uppmärksamhet och fördelar, ständigt beröm etc

10. Narcissisten hatar när du sätter ner foten och börjar sätta gränser.

Faktum är att narcissisten är en hatisk individ och kommer att hata dig oavsett vad du gör. Viker du dig för narcissisten så kommer narcissisten att hata dig för det eftersom narcissisten även hatar svaghet.

Deborah Englund


Kommentarer